"Bingöl'de Murat Nehri'nde Mahsur Kalan 3 Kişi AFAD Tarafından Kurtarıldı"

"Bingöl'de Murat Nehri'nde Mahsur Kalan 3 Kişi AFAD Tarafından Kurtarıldı"
Bingöl'ün Kumgeçit köyü yakınlarında gerçekleşen olayda, Murat Nehri kenarında piknik yapmak için gelen 6 kişiden 3'ü su seviyesinin aniden yükselmesi nedeniyle karşı kıyıya geçemeden mahsur kaldı.

Bingöl'ün merkezine bağlı Kumgeçit köyü yakınlarında yer alan Murat Nehri'nde yaşanan olayda, su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu 3 kişi mahsur kaldı. İnsanlar, güzel bir piknik için nehir kenarına gitmişlerdi. Grup içerisinde bulunan 6 kişiden 3'ü nehrin karşı tarafına geçti. Ancak beklenmedik bir şekilde su seviyesi hızla yükseldi ve geçiş yolunu kapattı. Mahsur kalan bu üç kişi, tehlikeli bir durumla karşı karşıya kaldı.

Durumu fark eden vatandaşlar hemen yardım çağrısı yaparak yetkililere bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Acil Durum ve Afet Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, hızla harekete geçti. Ekipler, suya dayanıklı botlarla mahsur kalan kişilere ulaşmak için çalışmalara başladı.

Zorlu ve riskli bir operasyon gerçekleştiren AFAD ekipleri, büyük bir özveriyle mahsur kalan üç kişiyi kurtardı. Botlar yardımıyla mahsur kalan bireylere ulaşan ekipler, onları emniyete alarak karşı kıyıya geçirdi. Olayın olumsuz sonuçlanmasını engelleyen AFAD ekipleri, profesyonel bir şekilde müdahale ederek hayatları kurtardı.

Bu olay, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahalelerin önemini bir kez daha gösterdi. AFAD gibi kurumlar, anında harekete geçerek tehlike altındaki insanlara yardım eli uzatmaktadır. Vatandaşların da doğal afetlere karşı dikkatli olması ve güvenlik önlemlerini alması büyük önem taşımaktadır

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.