Zonguldak'ta salep soğanı toplayanlara ağır ceza

Çaycuma ilçesinde izinsiz ve koruma altında bulunan salep soğanı toplayan kişilere 2 milyon 647 bin TL para cezası kesildi.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, koruma altındaki salep soğanlarını toplayan kişilere yönelik bir operasyon düzenledi.

Bu operasyon kapsamında, Nebioğlu belde bölgesinde salep soğanı toplayan şahıslara toplamda 2 milyon 647 bin TL para cezası kesildi. Salep soğanlarına da el konuldu.

Salep soğanının toplanması yasaktır. Bunun sebebi, bitki türünün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olması ve devlet tarafından kontrolsüz ihracatın denetim altına alınmak istenmesidir. Salep, özellikle dondurma üretiminde kıvam verici olarak kullanılmaktadır ve doğada bulunan orkidelerden elde edilmektedir. Ancak bazı orkide türlerinin toplanması yasaktır çünkü bu türler yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Doğal Çiçek Soğanlarının 2018 Yılı İhracat Listesi Hakkında Tebliği ile 30 Aralık 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu kararına göre, ihracatı serbest ya da yasak olan çiçek soğanları ve aileleri için belirli bir ihracat izni kontenjanı vardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri