TBMM Başkanlık Seçimi Başvuruları Tamamlandı

28. Dönem milletvekillerinin yemin töreninin yapıldığı 2 Haziran Cuma günü başlayan TBMM Başkanı adaylığı başvuruları, saat 24.00 itibarıyla sona erdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Yeşil Sol Parti (YSP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı, DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, Meclis Başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundular.

Ayrıca, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın adaylık dilekçesini TBMM Genel Sekreterliğine sundu.

Gizli oyla yapılacak olan seçimde, birinci ve ikinci turda 400 oy yani üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu aranacak. Üçüncü turda ise 301 oy, yani salt çoğunluk gereklidir. Eğer üçüncü turda salt çoğunluk sağlanamazsa, en çok oy alan iki aday için dördüncü tur yapılacak. Dördüncü turda en fazla oy alan aday, Başkan seçilecektir. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri