Şehit Aytaç Baran Hoca, kabri başında anılacak

PKK tarafından 2015 yılında uğradığı suiakst sonucu şehid edilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, şehadetinin 8'inci yıl dönümü münasebetiyle mezarı başında anılacak.

PKK tarafından Yenişehir ilçesi şehitlik semtinde haince katledilen Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın şehadetinin üzerinden 8 yıl geçti.

Şehitler Kervanı Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti, şehidin şehadetinin 8. yıl dönümü münasebetiyle kabri başında bir anma programı düzenleyecek. Program cuma günü saat 17.30'da başlayacak.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, konuşmasında şehidin katledilmeden önceki bölgesel durumu özetledi. Çukur siyaseti ve çözüm süreciyle birlikte bölgede başıboşluk meydana geldi. Derin yapılar HDP ve PKK, bölgedeki Kürt halkının hayrını istemeyerek kaostan beslendi.

Çelik, "HDP veya PKK nerede kuvvetli olursa orada huzursuzluk çıkardığını ısrarla dile getiriyorduk. 2014 yılında gerçekleşen 6-8 Ekim olayları halkın kurban eti dağıtan gençlere yönelik katledilmelerine sebep oldu. Katliamdan 8 ay sonra 2015 yılı haziranında yapılan seçimlerde, her tarafa özellikle doğu ve güneydoğu illerine astıkları afişlerde musluktan kan akan resim paylaşılmıştı. Fitne ateşini yaktılar. Şehid Aytaç Baran'ın hunharca katledilmesi de bu fitnelerden birisi oldu. Aytaç Hoca'nın seçilmesinin sebebi, kaldığı dernek semtinde gençlerin maneviyatı üzerine çalışmalar yapmasıydı. Güzel ahlakıyla mahalle üzerinde çok ciddi olumlu etkiler bırakmıştı. Bu onları rahatsız ediyordu" dedi.

Yapılan katliamın ilk olmadığı gibi son katliam da olmayacağına değinen Çelik, "Hak-batıl mücadelesi olarak bakıyoruz. Nerede hak ehli varsa ve orada İslam için mücadele ediliyorsa karanlık güçler bundan rahatsız olacak. Ondan dolayı onlar hak ehlini tehdit, öldürme ve boykotlarla mücadele edecekler. Bu mücadele habil ile kabilden beri devam ediyor. Şehitler Kervanı Platformu ve Mustazaflar Cemiyeti olarak cuma günü şehidin kabri başında saat 17.30'da anma etkinliği düzenleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, İl Müftülüğü, valilik dahil tüm ilgililerimizi programımıza davet ediyoruz" diye belirtti. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri