Seçim Hazırlıkları Tamamlanarak Güvenlik Tedbirleri Alındı

Seçim Hazırlıkları Tamamlandı, Güvenlik Tedbirleri Alındı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin olarak hazırlıkların tamamlandığını ve tüm güvenlik tedbirlerinin alındığını açıkladı.

Başkan Yener, seçimin yapılacağı tarihten 2 gün önce açıklamalar yaptı ve YSK'nin seçime ve oy verme işlemlerine ilişkin tüm hazırlıklarını tamamladığını ifade etti. Seçim takvimine göre işlemlerin normal seyrinde devam ettiğini söyledi.

Ahmet Yener, "Seçim günü enerji kesintileri ve siber saldırılar gibi teknolojik altyapıya ilişkin tüm tedbirler alındı ve gerekli deneme testleri de yapıldı. Şu an itibarıyla YSK, il ve ilçe seçim kurullarımızca, seçimlerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi için tüm önlemler alınmıştır" şeklinde konuştu.

Oy pusulalarının tümü dağıtıldı. Ayrıca bu seçim için görme engelli seçmenlerin kendi başlarına oy kullanabilmelerini sağlayan şablonlar hazırlandı.

Yener ayrıca siyasi partilerin tüm sandık kurullarında temsil edildiğini, tüm oy sayım tutanaklarının da siyasi parti üyelerine verildiğini belirterek, bu tutanakların resmi şekilde taranıp sisteme işlendiğini ve aynı zamanda siyasi partilerin genel merkezleriyle de paylaşıldığını hatırlattı.

Seçim sonuçlarına itiraz ve şikayet mercilerinin belirlendiği seçim yasalarına uyulduğunu söyleyen Yener, "Tüm bu mekanizmalar seçim boyunca işlemeye devam ediyor ve seçimlerimiz güvenli şekilde sonuçlandırılıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri