Şanlıurfa'daki Harran Üniversitesi Hastanesi Anevrizma Hastalarını Başarıyla Tedavi Etti

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde, anevrizma (baloncuk) teşhisi konulan 4 hasta, açık beyin ameliyatına gerek kalmadan yapılan başarılı operasyonla sağlıklarına kavuştu.

Birçok deneyimli doktorun Harran Üniversitesi Hastanesi'ne geri dönmesinin ardından, yeni Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu'nun atanması sonrasında, hastane tedavilerine başarıyla devam etmektedir.

Harran Üniversitesi Hastanesi doktorları, teşhisi zor bir rahatsızlık olan anevrizma hastalığına yönelik başarılı operasyonları gerçekleştiriyor. 7 yaşındaki bir çocuk da dahil olmak üzere 4 hasta, başarılı operasyonlar sonrasında sağlıklarına kavuştular.

Harran Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Veysel Kaya, hastane içinde sabahtan akşama kadar hizmet veren radyoloji ünitelerinde çalıştıklarını aktardı.

Dr. Kaya, 4 hastanın tedavisiyle ilgili olarak, yapılan tetkikler sonucunda anevrizma teşhisi konulduğunu ve aciliyetine göre sırayla operasyonlar gerçekleştirildiğini açıkladı. Yapılan işlemler başarıya ulaştı ve hastalar sağlıklarına kavuştular.

Dr. Kaya, hastanenin girişimsel radyoloji ünitesinde, inme, şah damarı rahatsızlıkları, beyin kanaması nedeniyle oluşan anevrizma tedavileri, akciğer ve karın içi kanamaları, damar yaralanmalarına bağlı kanamalar, damar yumağı tedavileri, kitleye bağlı kanamaların yanı sıra, diyaliz hastalarının katater ve fistülleri, safra yolları tıkanıklıkları, böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları, varis tedavileri, periferik damar rahatsızlıkları, tüm biyopsi ve drenaj işlemleri gibi birçok tedavi uygulanmaktadır.

Kısacası, Şanlıurfa'daki hastanenin girişimsel radyoloji ünitesi, içinde yapılan işlemler bakımından üst düzey merkezlerde bile bulunmayan girişimsel işlemleri gerçekleştirmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri