Sanayi esnafı, çöp toplamanın yapılmaması nedeniyle yetkililerden yardım bekliyor

Kocaeli Başiskele Sanayi esnafı, yıllardır çöplerinin toplatılmadığını dile getirerek yetkililerden çözüm bekliyor.

Kocaeli Başiskele Sanayi Sitesi'ndeki esnaflar, site yönetimini suçlayarak, dükkân tapularının verilmemesi, çöplerin toplanmaması gibi sorunları dile getirerek, salgın hastalıktan korktuklarını belirtiyorlar.

1990'lardan beri var olduğu halde, tapuların hala verilmemesi nedeniyle, sanayi esnafı, unutulmuş bir sanayi olduğunu dile getiriyorlar. Sinan Dağdeviren, "Gittikçe artan doluluk oranıyla şu an yüzde 100 dolu. Ama maalesef gelin şu sanayinin çöplerine bir bakın. Vurdumduymaz bir yönetim var bu sanayide. Sahipsiz bir sanayi var burada." ifadelerini kullandı.

Dağdeviren, ayrıca şöyle devam etti: "Sanayi yönetiminin tek yaptığı esnaftan para istemek. Bu sanayide insanlar kendi emekleriyle üretim yapıyorlar, bu ülkeye katma değer oluşturuyorlar. Ama maalesef yıllardır vurdumduymaz bir yönetim var. Artık devletin buraya bir baskı yapması lazım. Salgın hastalıktan korkuyoruz."

"İnsanların sağlığı riske atılıyor"

Sanayi esnaflarından Burak Abiş, iki yıldır çöp toplamamanın büyük bir sorun olduğuna dikkat çekti. "Salonumuz çöp dolu, insanların sağlığı riske atılıyor." dedi. Abiş ayrıca, sanayi yönetimini eleştirerek: "Burada 450 esnaf var. Artık çöplerimizi yollara atma derecesine geldik. Sanayi bu çöplerle dolu. Bu sorunlar hep böyle devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Sesimizi duyurabilmek için bir araya geldik"

Sanayi esnafı, bu sorunların çözümü için başvuracak yer aradıklarını dile getirdiler. "Yetkililerden yardım bekliyoruz." diyorlar. Abiş, "Eğer sesimiz duyulursa ne mutlu bize." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri