Rusya, Tahıl Anlaşması Hakkında Gelişmeleri Açıkladı

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması için olasılık görmediklerini açıkladı.

Rusya'dan Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması için olasılık görmediklerini ancak uluslararası kurum ve kuruluşlarla görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

Verşinin, Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 22 Temmuz 2022'de İstanbul'da imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nı değerlendirdi.

Verşinin, anlaşmanın uzatılması olasılığının düşük olduğunu söyledi ve “Ancak elbette anlaşmanın her iki tarafıyla da BM yetkilileriyle görüşmelere devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Verşinin, amonyak ihracatının anlaşma kapsamında olduğunu vurguladı ve “Amonyak ihracatı, İstanbul'da imzalanan anlaşmaların bir parçasıdır ve amonyakın bir ticari anlaşma kapsamında ihraç edilebileceği anlamına gelir. Kiev yönetiminin konuyu başka koşullara veya gereksinimlere bağlamaya çalışması çok kötü ve durumu kilitliyor.” dedi.

(İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri