Pence, 2024 ABD başkanlık seçimlerinde aday oldu

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump döneminde başkan yardımcısı olan Mike Pence, 2024’te gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde resmen aday oldu.

ABD eski Başkan Yardımcısı Mike Pence, 5 Kasım'da yapılacak Başkanlık ve Kongre seçimlerinde adaylığını açıkladı. Pence, 63 yaşında ve Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışacak. Başvurusunu bugün Federal Seçim Komisyonu'na yaptığı belirtildi ve adaylığını çarşamba günü açıklayacağı ifade edildi.

Demokrat Parti adına başkanlık yarışına katılacak olan mevcut Başkan Joe Biden, geçtiğimiz ay halka sesleniş konuşmasında adaylığını teyit etmişti. Demokrat Parti'den diğer adaylar arasında ödüllü yazar Marianne Williamson ve John F. Kennedy'nin yeğeni Robert F. Kennedy yer alıyor.

Cumhuriyetçi Parti adayları ise Donald Trump, Florida Valisi Ron Desantis, senato üyesi Tim Scott, Güney Carolina'nın eski valisi ve ABD'nin eski Birleşmiş Milletler komisyon üyesi Nikki Haley, 37 yaşındaki çevreci aday Vivek Ramaswamy, New Jersey'nin eski valisi Chris Christie, Arkansas eyaletinin eski valisi Asa Hutchinson ve Kuzey Dakota Valisi Doug Burgum olarak açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri