Pazar esnafı: Yeni yüzyılda tarıma daha çok önem verilmeli

Yeni yüzyılda tarım alanında beklentilerinin olduğunu dile getiren Ankaralı pazar esnafı, devletin tarıma daha çok önem vermesi gerektiğini söyledi.

Ankaralı pazarcılar, Türkiye’nin ikinci yüzyılında tarım ile ilgili beklentilerini İLKHA muhabirine aktardılar.

Çiftçilerin desteklenmesi çağrısında bulunan Ankaralı pazarcılar, tarımın pahalılığından şikayet ettiler.

Muhammed Eren Erdem, tarımın maliyetine dikkat çekerken, devletin çiftçilere destek sağlaması gerektiğini belirtti. Erdem ayrıca, "Eğer piyasa düşmezse, millet zor durumlara düşer" dedi.

Pazar esnafı Emin Biçer, tarımdan beklentileri hakkında konuştu. Halkın daha ucuz tarım ürünleri tüketebilmesi için mazot fiyatlarının ucuzlaması gerektiğini savundu. Biçer, fiyat artışları nedeniyle içlerinde büyük karpuz gibi ürünlerin bile alınamadığını söyledi. Kendilerinin de zor şartlar altında alışveriş yaptıklarını vurgulayan Biçer, devletin tarıma ve çiftçilere destek sağlamasını talep etti.

18 yıldır pazarcılık yapan Mustafa Bora ise, çiftçilerin hem tarım ürünleri hem de malzemelerin yüksek maliyetlerinden şikayetçi oldu. Devletin tarım sektörüne maddi destek sağlaması gerektiğine dikkat çeken Bora, geçen yıla kıyasla fiyat artışlarının yüzde 100'e ulaştığını söyledi.

Tüm bu nedenlerle tarım sektörüne odaklanılması gerektiği belirtildi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri