Nisan Ayında Ham Çelik Üretimi Azaldı

Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), nisan ayı ham çelik üretim verilerini açıkladı. Buna göre, ham çelik üretimi, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,4 düşerek 161,4 milyon ton oldu.

Dünya çapında çelik endüstrisi, Worldsteel'in yayınladığı son verilere göre, nisan ayında ham çelik üretiminde düşüş yaşadı. Bu yılın nisan ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla ham çelik üretimi %2,4 oranında azalarak 161,4 milyon tona geriledi.

Öte yandan, dünyanın en büyük çelik üreticisi olan Çin'in ham çelik üretimi, aynı dönemde %1,5 oranında düşüş göstererek 92,6 milyon tona gerilediği tahmin ediliyor.

Japonya, Almanya ve ABD de dahil olmak üzere birçok diğer ülke de düşüş yaşadı. Japonya'nın üretimi %3,1 oranında düşerken 7,2 milyon tona, Almanya'nın üretimi %3,8 oranında azalarak 3,2 milyon tona ve ABD'nin üretimi de %5,3 oranında azalarak 6,6 milyon tona indi.

Türkiye de nisan ayında ham çelik üretiminde düşüş yaşayan ülkelerden biriydi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Türkiye'nin ham çelik üretimi %20,6 oranında azalarak 2,7 milyon tona geriledi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri