Mavi Marmara Gazisi Yaşar: Mavi Marmara Allah'ın katında hak ettiği yeri görecek

Siyonist rejimin 31 Mayıs 2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisine düzenlediği saldırının 13’üncü yılında da unutulmayacağını söyleyen Mavi Marmara Gazisi Eyyüp Yaşar, Mavi Marmara'nın hak ettiği değeri gördüğünü söyledi.

Dünyanın birçok yerinden Gazze’ye insani yardım taşımak için yola çıkanlar, siyonistler tarafından 13 yıl önce yapılan saldırının yıldönümünde konuştu. İlkha'ya konuşan Mavi Marmara Gazisi Eyyüp Yaşar, siyonist işgal rejiminin yaptığı zulümlerin unutulmayacağını söyledi.

"Mavi Marmara bütün Müslümanların takdirini kazandı" dedi. Yaşar, Mavi Marmara gemisinin amacının tamamen insani olduğunu ifade etti. Geminin, gayrimüslimleri de içeren birçok kesimden insanı Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıktı.

Yaşar şöyle devam etti: "Orta Doğu'da yapılan zulümleri gözlemliyordum ve Ayet-i Kerime’deki 'çocuklar, kadınlar ve yaşlılar sizden yardım istediğinde size ne oluyor da onlara yardım etmezsiniz?' üzerine harekete geçerek Mavi Marmara'ya katıldım."

Müslüman ülkelerde Mavi Marmara'nın hak ettiği değeri gördüğünü söyleyen Yaşar, "Mavi Marmara Allah'ın izniyle Allah'ın katında hak ettiği yeri görüyordur. Gittiğimiz coğrafyada gerek Ortadoğu gerekse Filistin'de bütün mazlum bölgelerde Mavi Marmara hak ettiği değeri görüyor. Bütün Müslümanların takdirini kazandı, biz Mavi Marmara yoluna devam diyoruz. Siyonistlerin elinde cezaevindeyken bizim devletimiz güçlü bir şekilde uçaklar, politikacılar, bakanlar ve vekillerle beraber Mavi Marmara aktivistlerini oradan aldı. Sonraki süreçte siyonistlerin verdiği sözler yerine getirilmedi. Siyonistlerin özür dileyecekleri söylenmesine rağmen bunu duymadık ve tazminat konusunda da aynı sıkıntıları yaşadık. Daha sonraki süreçte de Mavi Marmara olayının üzerinde durulmadı."

"Hedefimiz Mescid'i Aksa'da namaz kılmak" diyen Yaşar, yeniden güçlü bir şekilde Filistin'e gitmeyi hedeflediklerini belirtti. İlk seferden sonra herkes hemen pasaportunu yeniledi ve ikinci sefer için daha geniş bir katılımla 50 gemiyle tekrar gitmeyi denediklerini ifade etti. Ancak kısmet olmadı. Yaşar, yine de hazır olduklarını ve tekrar güçlü bir şekilde gidip orayı fethederek Mescid-i Aksa'da namaz kılmayı hedeflediklerini dile getirdi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri