Köydeki Açık Kanalizasyon Tehlikeli Duruma Sokuyor

Bingöl’ün Genç ilçesi Çaytepe köyünde uzun yıllardır açık kalan kanalizasyona köylüler tepkili.

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Çaytepe köyünde açıkta bulunan kanalizasyon, tarım arazileri ve hayvanları tehdit ediyor. Köy sakinleri, yaşanan olumsuzlukların çözülmesi için yetkililere sesleniyor.

"Resmi görüşmelerimizden bir sonuç çıkmadı"

Onur Azak, köy sakinlerinden biri, "2019'da İl Özel İdaresi'yle köydeki açık kanalizasyon için görüştüm, ancak sonuç alamadık. Daha sonra CİMER üzerinden şikâyette bulundum. Cevapta, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi yatırım programına dahil edileceği söylendi, ancak 2020, 2021 ve 2022 yıllarındaki ihalelerde program dahilinde yer almadı" dedi.

"Kanalizasyon suyu nedeniyle arazilerimiz ekilemez hale geldi"

Azak, kanalizasyonun arazisinin üzerinden geçtiğini belirterek, "Açık kanalizasyon suyunun geçtiği yerde, arazimi ekmem mümkün değil. Hayvanlarımız da bu kirlenmiş sudan içiyor" dedi.

Azak, "Üretim ve ekin ülke ekonomisi için çok önemli. Ancak kanalizasyon suyu nedeniyle arazilerimiz ekilemez hale geldi. Ayrıca hayvanlarımızı da sağlayamıyoruz. Tifo gibi birçok enfeksiyon tehlikesi de var. Yetkililerin artık sesimizi duyarak buna bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Lütfen Çaytepe köyünü kaderine terk etmeyin" dedi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri