İsveç Başbakanı Kristersson, Türkiye ve NATO Üyeliği Hakkında Konuştu

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin NATO'ya üyelik sürecinde "bundan sonra tek karar alması gerekenin Türkiye olduğunu" belirtti.

İsveç Başbakanı Kristersson, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Madrid'deki Başbakanlık Konutu Moncloa'da gerçekleştirdiği ikili görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Türkiye ve NATO üyeliği konusunda açıklamalarda bulundu.

Kristersson, "NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bu sabah telefonda konuştum ve kendisine görüşlerine tamamen katıldığımı ilettim. İsveç, Türkiye ile yaptığı mutabakatın tüm şartlarını yerine getirmiştir. Yapması gerekenleri yapmıştır. Çok saygılı olduk. NATO'ya katılımla ilgili bundan sonra tek karar alması gereken Türkiye'dir, biz değiliz. Biz, Türkiye'nin terörizmden yaşadığı sorunları, İsveç toprakları dışında da karşı karşıya olduğu terörist saldırıları tamamen tanıyoruz. Diğer yandan tabii ki hiçbir hükümet, ülkesinde terörist saldırı bir daha olmayacak diye garanti veremez. Ama bu tip saldırılarda bulunanları cezalandırmak için yasal değişikleri yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

İspanya Başbakanı Sanchez de İsveç'in NATO üyeliği sürecine verdiği desteği yineleyerek, "İsveç'in katılımının NATO'nun daha güçlü ve olası saldırılara karşı daha hazırlıklı olmasına yardımcı olacağını" vurguladı.

Görüşmede ayrıca Ukrayna-Rusya Savaşı, AB Göç ve Sığınma Paktı, yeniden endüstrileşme ve yeşil enerji projeleri ile yapay zeka gibi konular da ele alındı.

(İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri