Eğitimci Haras: Sınava girecek öğrenciler düzenlerini bozmadan 2 gün kalana kadar ders çalışmaya devam etmeli

17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesinde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Eğitimci-Yazar Erkan Haras, öğrencilerin rehavete kapılmadan ve düzenlerini bozmadan sınava 2 gün kalana kadar ders çalışmaya,

17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Temel Yeterlilik Sınavı ve Alan Yeterlilik Sınavı'na girecek öğrenciler, üniversite hayallerini gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyorlar. Eğitimci ve yazar Erkan Haras, sınava sayılı günler kala öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Haras, öğrencilerin düzenli bir şekilde çalışmalarını sürdürmeleri için sınava kadar geçen sürede derslerine devam etmelerini önerdi.

Haras ayrıca, 4 Haziran Pazar günü gerçekleşen Liselere Giriş Sınavı'nın ardından tüm öğrencilere geçmiş olsun dileklerini iletti ve LGS'de Türkçe'nin diğer derslerden daha belirleyici olduğunu belirtti.

Öğrencilerin sınav zamanlarını iyi yönetmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Haras, önceden belirledikleri düzenlerinden şaşmamaları ve sınav öncesinde son iki gün de derslerine devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Haras, meslek seçimi yaparken sadece maddi kazançları göz önünde bulundurmanın yanlış olduğunu belirtti. Öğrencilerin meslek tercihlerini daha çok kendi yönelimlerine göre yapmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Mesela, ticaret yapmak isteyen öğrencilerin mutlaka bir dil öğrenmeleri gerektiğini belirtirken, alanında uzman olan öğretmenlerin var olabilmesi için tarih bölümü okuyan öğrencilerin de olması gerektiğini söyledi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri