Depreme Maruz Kalan Öğrencilerin Odaklanma Problemi Yaşıyor

.

6 Şubat'ta meydana gelen Pazarcık 7.7 ve Elbistan 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem, 10 ilde büyük yıkıma neden oldu ve onbinlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Afetlerden sınava giren öğrenciler de olumsuz etkilendi.

YKS öğrencisi Emrullah Kılıç, deprem sürecinden psikolojik olarak etkilendiğini belirterek yaşadığı süreçte zaman kaybı yaşadığını ifade etti.

Muhabirimize yaşadığı süreci anlatan Kılıç, ders çalışırken odaklanma problemi yaşadığına dikkat çekti.

Deprem sürecinden önce hedeflediği hukuk bölümünü kazanacağını söyleyen Kılıç, yaşanan felaketlere rağmen hedefini koruduğunu ancak dayanıklılığının zorlandığını dile getirdi.

Depremin etkisini atlatmaya çalışırken, sel felaketi ile de karşı karşıya kalan Kılıç, ders çalışırken ara ara sallanma hissini yaşadığını belirtti.

"Pazartesi gününe uyanacağımız sabah deprem oldu"

Emrullah Kılıç

"2 yıldır sınava hazırlanıyorum. Geçen sene liseden mezun oldum. Bu sene sınava tekrar hazırlanıyordum. Ocak ayına kadar güzel bir yere kadar gelmiştim. 1 haftalık tatile girmiştik. O süreçte eksiklerimi tamamladım. Pazartesi sabahı deneme sınavımız vardı. Pazartesi gününe uyanacağımız sabah deprem oldu. Depremde Urfa diğer illere göre fazla etkilenmemesine rağmen biz yardıma koştuk. Adıyaman, Maraş ve Malatya'nın durumunu görünce psikoloji kaldırmıyor, insan rahatsız oluyor. Deprem sürecinde bir süre dışarda kaldık. Şehir dışına gitme durumumuz oldu. Şehir dışından geldiğimizde Ramazan ayıydı. Ramazan'da oturup ders çalıştım."

"Odaklanma problemi yaşıyorum"

Deprem öncesi ders çalışma programını söyleyen Kılıç, "Dershaneye gidiyordum. Dershanede sabah 8'de dersimiz vardı. 8'den 12'ye kadar ders işliyorduk. Daha sonra etüt vardı. Etütten sonra eve gidip yemek yemek gibi zaman geçiyordu. Kıştan sonra ders çalışma potansiyelimiz olmuyordu. Depremle birlikte sınavdan önce zaman kaybı yaşadım ve konsantrasyon kaybına uğradım. Bu felaketler sonrasında farklı bir psikoloji ortaya çıktı. Odaklanma sorunu yaşıyorum. Adapte olmak için kendimi zorluyorum ama sadece birkaç dakika dayanabiliyorum."

"Sallanma hissini yaşıyorum"

Yaşanan felaketlerin kendisi üzerindeki etkisini dile getiren Kılıç, "Bu gibi felaketler yaşadığımızda, sınavda geri kalmamıza neden olan konsantrasyon ve motivasyon kaybı yaşıyorum. Urfa'da artçıların başlaması da benim psikolojik durumumu daha da kötüleştiriyor. Adapte olduğum sırada sallan (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri