Çin, Tayvan'ın Bağımsızlığına Karşı Güç Kullanabileceğini Vurguladı

Çin Savunma Bakanı Li Şangfu, gemenlik ihtilafı içinde oldukları Tayvan ile yeniden birleşme için, "güç kullanımını dışlamayacaklarını" açıkladı.

Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe, Singapur'da düzenlenen Asya-Pasifik bölgesinin en önemli güvenlik forumu olan Shangri-La Diyaloğu'na katılmak üzere ziyaret ettiği sırada mevkidaşı Ng Eng Hen ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tan Kıfey, Çin Savunma Bakanı'nın, barışçıl birleşmenin yanı sıra, Tayvan'ın bağımsızlığına karşı güç kullanma seçeneğini de kesinlikle dışlamayacaklarını açıkladığını vurguladı.

Çin, Tayvan'da bulunan hükümet yetkililerinin, bağımsızlık konusunda diğer ülkelerden destek almasını kabul edemeyeceklerini dile getirdi. Çin, barışçıl birleşmenin sağlanması için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini, ancak Tayvan'ın bağımsızlığı için dış destek aramasına ve dış güçlerin Tayvan'ı Çin'i çevrelemek için kullanmasına asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Tayvan, Çin'in bir parçası olarak kabul ediliyor ancak fiili olarak bağımsızlığa sahip. Ana karası ile Tayvan arasındaki ayrılık halen devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri