Bulgaristan'da Koalisyon Hükümeti Kuruldu

Bulgaristan parlamentosu, 2 ay önceki seçimlerinin ardından koalisyon hükümetine güvenoyu verdi.

Bulgaristan'da genel seçimlerin ardından Değişime Devam Ediyoruz-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) koalisyonu tarafından aday gösterilen Nikolai Denkov liderliğindeki yeni hükümeti seçildi. Hükümet, 131 milletvekilinin desteğiyle seçildi. 49 milletvekili lehte oy kullanırken, 69 milletvekili de çekimser kaldı.

Ulusal Meclis'te toplamda 240 sandalye var; 61'i PP-DB'ye ve 68'i en büyük parlamento grubu olan GERB-UDF koalisyonuna ait olan 131 milletvekili hükümeti destekledi. Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden iki milletvekili de hükümete destek verdi.

GERB-UDF'nin desteği karşılıksız değildi. İki koalisyon arasında varılan anlaşmaya göre, kabinedeki tek başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı olarak Mariya Gabriel, yeni Avrupa'nın yenilik, araştırma, kültür, eğitim ve gençlikten sorumlu komisyon üyesi olarak atandı. Gabriel, dokuz ay sonra başbakanlık görevini Denkov'dan devralacak.

Bu, Bulgaristan'da son iki yıl içinde yapılan beşinci parlamento seçimiydi. 14 Kasım 2021'de gerçekleştirilen seçimlerin ardından, Petkov liderliğinde bir koalisyon kabinesi kuruldu, ancak GERB-UDF'nin katılımı olmadı. Bu kabine, Haziran 2022'de güvenoyu alamadığı için düşürüldü. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri