Birleşmiş Milletler Afganistan Misyonu (UNAMA), Afganistan'ın uyuşturucuyla mücadelesindeki başarısına övgüde bulundu

Afganistan'daki Birleşmiş Milletler Yardım Misyonu (UNAMA) yetkilisi Scott Smith, Afganistan İslam Emirliği'nin uyuşturucu ile mücadeledeki istikrarlı çabalarının takdire şayan olduğunu belirtti.

Afganistan İslam Emirliği Başbakan Vekili Mevlevi Zakir, UNAMA yetkilisi Scott Smith ve Dünya Bankası yetkilileri, başkent Kabil'deki makamında bir araya geldi.

Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmenin ana odak noktası, temel hizmetlerde iş birliği ve uyuşturucuyla mücadele oldu.

UNAMA yetkilisi Smith, "UNAMA, Afganistan'daki yoksulluğu sona erdirmek ve Afganlara temel hizmetleri sağlamak için İslam Emirliği ile iş birliği yapmaya çalışıyor." dedi ve Afganistan konusunda New York ve Brüksel'de iki toplantı düzenleneceğini kaydetti.

Smith, İslam Emirliği'nin Afganistan'daki uyuşturucuyla mücadele konusundaki istikrarlı çabalarını takdir ettiklerini söyledi.

Dünya Bankası temsilcisi ise, insani yardım ve sağlık sektörlerinde Afganlarla ilişkilerini sürdürdüklerini belirtti.

Başbakan Vekili Mevlevi Zakir, UNAMA ve Dünya Bankası'na yardımları için teşekkür ederek birçok Afgan'ın ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve daha fazla insani yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Mevlevi Zakir, UNAMA'yı; güvenlik, ekonomik büyüme, yolsuzluğun azaltılması, uyuşturucuyla mücadele gibi konularda Afganistan'ın gerçek imajını uluslararası toplumla paylaşmaya çağırdı.

Aynı zamanda Zakir, bankacılık sektörü üzerindeki kısıtlamaların kaldırılmasının Afganistan'ın ekonomik kalkınması için önemli bir unsur olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri