Batman Valisi Canalp: OSB'mizin batman çayına attığı atık su sorunudur

On yıllardan beridir Organize Sanayi Bölgesi'nin Batman Çayı'na kirli, atık su gönderdiğini belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Batman Organize Sanayi Bölgesinde 122 milyon TL'ye mal olacak 'Endüstriyel Atık Arıtma Tesisi' için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene; Vali Ekrem Canalp, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı. (İLKHA)

Vali Canalp, yaptığı konuşmada, son 50 yılda insanoğlunun dünyaya verdiği zararın, tarih boyunca verilen zarardan daha fazla olduğunu belirtti. Dünya nüfusunun artmasıyla birlikte, çevresel problemlerin de arttığının altını çizdi. Canalp, atıkların artmasıyla dünyanın kendini temizleyemeyecek noktaya doğru ilerlediğine dikkat çekti.

Canalp: "Dünya kendini temizleyemeyecek hale doğru gidiyor"

"Kirliliğin boyutları artık o kadar fazla ki, uzay kirliliğini bile şu an listelediğimiz bir gerçek. Kendi elimizle, kendi yaşamış olduğumuz dünyayı, kendi kedimize mahvetmenin öyküsüdür bu öykü."

Vali Canalp, Batman'ın sorumluluğu nedeniyle, Endüstriyel Atık Arıtma Tesisi projesini başlattıklarını açıkladı. Canalp, OSB'nin atık suyunun yıllardır Batman Çayı'na atıldığını ve doğru olmadığını vurguladı. Canalp, yapılan ihaleler sonucu projeyi hayata geçireceklerini belirtti ve bu tesisin Batman için gezegene, gelecek nesillere karşı sorumluluklarının bir göstergesi olduğunu söyledi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri