Asgari ücrete zam yapılacak

.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ocak ayında yapılan zammın ardından 8 bin 506 TL'ye yükselen asgari ücrete tarihi bir artış yapılacağını duyurdu.

Bakan Bilgin, asgari ücrete yapılacak zamla ilgili temmuz ayını işaret etti ve "Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız." şeklinde konuştu. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam oranı henüz belli değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, asgari ücretin yanı sıra emekli ve kamu işçilerine yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Kamu işçileri için zammını salı günü açıklayacağız." dedi.

Bakan Bilgin, "Ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız." sözleriyle çalışanların refah seviyesinin yükselmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.(İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri