Ankara-Sivas Hızlı Treniyle 125 binden fazla yolcu seyahat etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattında 125 binden fazla kişinin seyahat ettiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılışının 26 Nisan 2023 tarihinde olduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin demir ağları hedefine doğru çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Ankara-Sivas hızlı tren hattında açılışından bu yana gerçekleştirilen seferlerle 125 binden fazla yolcu taşındığını açıklayan Karaismailoğlu, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyonun bulunduğu güzergahı hatırlattı.

Karaismailoğlu, yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşın hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuştuğunu belirterek, "Hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde vatandaşlarımızı sevdiklerine ulaştırıyoruz. Hattımızla Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye düştü. Demiryolu seyahat süresini 12 saatten 2 saate düşürerek Ankara-Yozgat arasındaki mesafeyi de bir saatte tamamlattık. Hatta toplam 66 kilometre uzunluğunda 49 tünel ve 27 kilometre uzunluğunda 49 viyadük inşa ettik. En uzun tünelimiz 5 bin 125 metreyle Akdağmadeni bölgesinde, en uzun demiryolu viyadüğümüz ise 2 bin 220 metreyle Çerikli-Kırıkkale arasında yer alıyor. Ayrıca, Türkiye'nin en yüksek ayağına sahip demiryolu viyadüğünü Elmadağ'da 89 metre yükseklikte tamamladık." dedi. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri