Açlık Tehlikesi Daha da Artacak!

.

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan dahil dünya genelinde sıcak çatışmaların yaşandığı 18 bölgede açlık sorununun daha da artacağı uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yayınlanan rapora göre, açlığın en yüksek seviyede olduğu Afganistan, Nijerya, Somali, Güney Yeme ve Yemen'e, Burkina Faso, Haiti, Mali ve Sudan gibi bölgeler de eklenerek toplam 18 bölgede açlık tehdidi had safhada.

Raporda, Orta ve Doğu Pasifik'te yaşanabilecek El Nino hava olayının açlıkla mücadele eden savunmasız ülkelerde korkuya neden olduğu vurgulanmıştır.

Özellikle savaşın hüküm sürdüğü Sudan da dahil olmak üzere, 18 bölgedeki durumun daha da kötüleşeceği uyarısında bulunulan raporda, hayatlarını ve geçim kaynaklarını kurtarmak ve açlığı önlemek için acil insani eylemlere çağrı yapılmıştır.

Rapor, akut gıda güvensizliği artışının, 18 bölgede toplam 22 ülkeyi etkileyeceği tahmininde bulunurken, ekonominin olumsuz etkilendiği, COVID-19 salgını ve Ukrayna'daki savaşın da etkisiyle açlık sorunu yaşanan tüm bölgelerdeki problemlerin artmakta olduğunu vurguladı.(İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri