AB Enerji Krizinde Acil Tedbirleri Kaldırıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizi nedeniyle geçen yıl uygulamaya geçirilen elektrik talebini azaltma ve elektrik üreten şirketlerin gelirlerini sınırlama gibi tedbirlerin yürürlükten kaldırılacağını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yüksek enerji fiyatlarına karşı alınan acil tedbirlerin yeniden gözden geçirildiği bir rapor hazırlayarak AB Konseyi'ne gönderdi. Rapor, geçen yıl getirilen elektrik tüketiminde düşüşe neden olan, enerji üreticilerinin gelirlerini sınırlayan ve perakende elektrik fiyatlarını belirleyen kuralların, Avrupa enerji piyasalarına katkı sağladığını ortaya koydu.

Son rapora göre, AB elektrik piyasasında arz ve fiyatlar çok değişti ve "acil durum önlemleri şu anda gerekli veya tavsiye edilebilir görünmüyor" dendi. Ayrıca, AB Komisyonu'nun, enerji krizi önlemlerinin uzatılmasını teklif etmeyeceği kararlaştırıldı.

Rapor, elektrik fiyatlarının megavatsaat başına 80 Euro'nun altına düşmesi ve 2022 boyunca gözlemlenen elektrik fiyat artışlarının gelecek kış döneminde düşük olma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi.

Geçen yıl, Rusya-Ukrayna savaşı ve enerji krizi nedeniyle artan doğal gaz ve elektrik fiyatlarına karşı AB üyeleri çeşitli önlemler ve destek programları uygulamıştı.

(İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri