Kredi Kartında Yeni Dönem Kapıda! Başınıza Gelmemesi İçin 'TEK BİR ŞART' Var

Kredi Kartı Kullanımına Yönelik Yeni Düzenleme: İşte Detaylar

Kredi kartı harcamalarındaki dikkat çekici artışın ardından, hükümet yeni bir düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Son bir yılda kredi kartı harcamalarının yüzde 155 artmasıyla birlikte, kredi kartlarıyla yapılan altın, döviz ve kripto para alımları yakından takibe alınacak. Bankalar, müşterilerine "kartınız kapatılabilir" uyarısı gönderirken, kredi kartı harcamalarıyla ilgili belirli şartlar öne sürülüyor.

19 Ocak 2024 tarihinde kredi kartlarıyla yapılan harcamaların 1 trilyon 172 milyar TL'yi bulduğu belirlenirken, bu rakamın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 155 arttığı kaydedildi. Bu çerçevede, enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartı kullanımının azaltılması amacıyla kart limitlerine ve taksit sayılarına sınırlamalar getirilmişti.

Mali Müşavir Emin Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kredi kartını yatırım amaçlı kullandığınız takdirde olay farklı bir boyuta gidiyor. Bununla ilgili buradaki sınırın iyi çekilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Yeni düzenlemeyle birlikte kredi kartlarında taksit sayıları ve kredi limitleri üzerinde değişikliklerin gündemde olduğu belirtiliyor. Ayrıca, altın, döviz ve kripto para alanlarda makul gerekçeler olmaksızın yapılan işlemlere ciddi yaptırımların getirilebileceği ifade ediliyor.

Bankaların müşterilere gönderdiği uyarılarda, "Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir" uyarısı yer alıyor. Ancak, kullanıcıların sadece "makul bir gerekçe" sunmaları halinde bu kapsamda herhangi bir yaptırımla karşılaşmayacakları belirtiliyor.

Mali Müşavir Yılmaz, "Faiz oranlarına düzenleme yapılabilir, taksit sınırlaması gelebilir, ikinci el otomobili alımı gibi konularda bir düzenleme getirilebilir" dedi. Kredi kartı kullanıcıları, bu düzenlemeleri yakından takip ederek, mali durumlarına uygun alışveriş kararları almaya çalışıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri