Kayısı mesaisi başladı!

Dünya kuru kayısı üretiminin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği Malatya'da mevsimlik tarım işçilerinin zorlu mesaisi başladı.

Türkiye'de bulunan 22 milyon kayısı ağacının yaklaşık 9 milyonunun yetiştiği Malatya'da, "Hasanbey", "Kabaaşı", "Hacıhaliloğlu" ve "Alyanak" gibi 32 çeşit kayısı türü yetiştiriliyor ve hasat devam ediyor.

Malatya kayısısı, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli coğrafi işaretlerinden biridir ve yörede "mişmiş" olarak da adlandırılır. Malatya kayısısı, kentte yaşayan yaklaşık 50 bin aileye geçim kaynağı sağlamaktadır.

Kayısı hasadı dönemi aynı zamanda mevsimlik tarım işçileri için de gelir kapısı oluşturuyor. Şanlıurfa, Adıyaman ve Diyarbakır gibi illerden gelen çok sayıda mevsimlik işçi, yaklaşık 2 ay süren hasat döneminde kayısı toplama ve kurutma işlerini yaparak geçimlerine katkı sağlıyor.

Malatya, Türkiye'deki kayısı üretiminin büyük bir bölümünü gerçekleştirerek ekonomiye önemli katkılar sunuyor ve bu nedenle kayısı hasadı dönemi kentin ekonomisi için kritik bir süreçtir. (İLKHA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BÖLGE HABERLERİ Haberleri