EMEP Dersim İl Örgütü: Emek ve Halktan Yana Bir Belediyecilik İçin Hazırız

EMEP Dersim İl Örgütü: Emek ve Halktan Yana Bir Belediyecilik İçin Hazırız
 hozathaber.com Muhabiri
EMEP Dersim İl Örgütü, Yerel Yönetim Açıklamasında: Emekten Yana Belediyecilik İçin Adayız.

Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü, il binasında düzenlediği toplantıyla yerel yönetimlere dair açıklamalarda bulundu. Toplantıya birçok partili katıldı.

Emekten Yana Belediyecilik Vurgusu

EMEP Dersim İl Başkanı Ergin Tekin, belediyecilik anlayışlarının emekten yana olacağını belirterek, "Elbette Partimiz bugüne kadar savunduğu anlayış, politik çizgisi gereği en geniş halk güçleriyle birlikte, ortak bir yönetim gücü oluşturarak, halkımızın her alandan gelen temsilcilerinin katılımı ve ittifakıyla halkçı bir yerel yönetim oluşturarak, birlikte kazanmak ve başarmak istiyor" dedi.

emek-ve-halktan-yana-bir-belediyecilik-icin-hazirizz.jpg

Tekin, halkın yaşananları, iktidarın politikalarını ve muhalefetin duruşunu farkında olduğunu ifade ederek, "Bizler Dersim halkı olarak yıllardır iktidarın kuşatmasına, olmadık baskı ve oyunlarına, politik hamlelerine rağmen itaat etmedik, etmeyeceğiz! Emeğimize, özgürlüklerimize, demokratik haklarımıza, inanç ve geleneklerimize sahip çıkarak onurlu tutumumuzu sürdürdük, sürdüreceğiz" diye konuştu.

Dersim'in özgünlüğünü vurgulayan Tekin, devlet kurumlarının ve üniversitesinin kente etki etmeye çalıştığını söyleyerek, halkın buna izin vermeyeceğini ifade etti.

SMF İle İlerleme ve DEM İle Tıkanma

Emek Partisi olarak belediyecilik anlayışlarının emekten ve halktan yana olduğunu savunan Tekin, "Bizim savunduğumuz emekten ve halktan yana belediyecilik, her türlü hizmetin halkın çıkarlarının gözetilerek yürütüldüğü; halkın seçtiği yöneticileri yine halkın denetlediği, piyasacılığın, rantçılığın değil halkçı toplumcu bir hizmetin gereği kamusal hizmetlerin en ucuz şekilde halka ulaştırıldığı bir belediyeciliktir" şeklinde konuştu.

Halkın Sorunlarına Çözüm İçin Birleşme Çağrısı

Açıklamanın ardından basın mensuplarının ittifak sorularını yanıtlayan Tekin, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile ilerleme kaydettiklerini ancak Demokratik Modernite Partisi (DEM) ile bir tıkanma yaşadıklarını belirtti. Tekin, EMEP'in seçime girme taktiğinin halkın eğilimi olduğunu ve güçlü bir ittifak savunduklarını vurguladı. İl merkezinde geniş bir ittifak sağlanamasa bile ilçelerde esnek davranılması çağrısında bulundu.

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.