MÜSİAD ve ASKON Liderlerinden İsrail'e Karşı Ekonomik Ambargo Çağrısı

MÜSİAD ve ASKON Liderlerinden İsrail'e Karşı Ekonomik Ambargo Çağrısı
İş dünyası temsilcileri, Türkiye'nin siyonist işgal rejimi ile ticaretini durdurması kararına destek verdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, uluslararası toplumu İsrail'e karşı ekonomik ambargo uygulamaya çağırdı.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın Açıklamaları:

Asmalı, yazılı açıklamasında, "Tüm dünyanın gözü önünde bir ülke ve ona hükmeden irade, tüm insanlığı kaosa sürüklüyor. Bundan sonra bu zihniyete karşı atılacak en önemli adım ekonomik ambargo olmalıdır." ifadelerine yer verdi. Ayrıca, İsrail'e yönelik tüm ürünlerde ihracat ve ithalatın durdurulması gerektiğini belirterek, bu kararın insanlığın ortak çıkarları için önemli olduğunu vurguladı.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'ın Açıklamaları:

Aydın ise İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı kınayarak, bu durumun dünya genelindeki tüm vicdan sahibi uluslar için bir örnek olması gerektiğini dile getirdi. İsrail ile ticari ilişkilerin kesilmesinin, ekonomik kayıp değil, insani bir kazanım olduğunu belirtti.

Bu açıklamalar, Türk iş dünyasının İsrail'in Gazze'deki saldırılarına karşı duyarlılığını ve uluslararası toplumu harekete geçirmeye yönelik çağrısını yansıtıyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.