Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Öğretmen Atama Başvuru Süreci

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Öğretmen Atama Başvuru Süreci
Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel program ve projeler uygulayan eğitim kurumlarına öğretmen ataması için başvuruların elektronik ortamda 3-6 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. İşte başvuru sürecine ilişkin detaylar:

  • Başvuru yapabilmek için adayların, 657 sayılı Kanunun 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının memur ve sözleşmeli personel kapsamında öğretmen olarak görev yapmış olması gerekiyor. Adaylar, adaylık süresi dâhil olmak üzere en az dört yıl öğretmenlik yapmalıdır. Ayrıca, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki proje okullarına atanacak adayların, ilgili mevzuata göre zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, erteletmiş ya da bu yükümlülükten muaf tutulmuş olmaları gerekmektedir.

  • Öğretmen ihtiyacı, öncelikle proje okulunun bulunduğu ildeki okul/kurumlarda görev yapan öğretmenler arasından atama yapılarak karşılanacak.

  • Başvurular, "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurularak yapılacak.

  • Başvuruda bulunan adaylar, en fazla 10 eğitim kurumunu tercih edebileceklerdir. Tercih edilen eğitim kurumları, öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülük durumları dikkate alınarak belirlenecektir.

  • Atamalar, adayların tercihleri dikkate alınarak belirlenen tarihte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacaktır. Atama sonuçları, Bakanlığın resmî internet adresinden ilan edilecektir.

  • Sonuçlar, başvuruların İl Milli Eğitim Müdürlüklerince onaylanmasının ardından 10 Mayıs'ta "personel.meb.gov.tr" adresinde duyurulacaktır.

  • Atama yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.