Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü: Yasaklı Madde Kullanımıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü: Yasaklı Madde Kullanımıyla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Yasaklı madde kullanıldığı için Bulgaristan tarafından geri çevrilen limonlarla ilgili üretici ve ihracatçı firmalar hakkında soruşturma başlatıldı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Bulgaristan tarafından geri çevrilen limonlarla ilgili üretici ve ihracatçı firmalar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği'ne ihraç edilen ve geri dönen ürünlerle ilgili medyada yer alan haberler üzerine açıklama yapılmasının gerekliliği vurgulandı.

İhracatı Etkileyen RASFF Bildirimleri

Açıklamada, Avrupa Birliği üye ülkeleri tarafından yapılan resmi kontroller sonucunda tespit edilen olumsuzlukların Gıda ve Yemde Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) üzerinden ilan edildiği belirtildi. Bu bildirimlerin herkes tarafından görülebileceği ve RASFF sisteminin erişime açık olduğu ifade edildi.

Üretici ve İhracatçılara Yönelik Soruşturma

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün itibarını korumak, güvenilir ürünlerin piyasaya sunulmasını sağlamak ve ihraç edilmesini temin etmek amacıyla RASFF bildirimlerinin hızla incelendiği ve resmi kontrollerin başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, üretici ve ihracatçı firmalarla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Ayrıca, açıklamada bitki koruma ürünlerinin kaçak veya tavsiye dışı kullanımının önlenebilmesi amacıyla yapılan denetimlerin önemi vurgulandı. Denetimlerde, pestisit kullanımına alternatif yöntemlerin teşvik edildiği ve desteklendiği belirtildi.

Sağlıklı Gıdaya Erişim İçin Kontrollerin Devamı

Açıklamada, halkın sağlıklı gıdaya erişimi için resmi kontrollerin aralıksız devam ettiği ve uygun olmayan ürünlerin tüketimine izin verilmediği vurgulandı. Bu tür haberlerin ülkenin uluslararası itibarını zedelediği ve ihracatı risk altına soktuğu belirtildi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.