Doğal Gaz Desteği ve Fiyatlarında Değişiklik: Vatandaşların Cebi Vurulacak

Doğal Gaz Desteği ve Fiyatlarında Değişiklik: Vatandaşların Cebi Vurulacak
Nisan 2023’ten bu yana devam eden ücretsiz doğal gaz desteği için sürenin sonuna gelindi.

Yaklaşık 20 milyon haneye sağlanan 25 metreküplük doğal gaz desteğinin sona ermesi, vatandaşların faturalarını olumsuz etkileyecek. Artık 150 TL'lik aylık destek de sona erdi. Öte yandan, BOTAŞ tarafından Mayıs ayı için doğal gaz fiyat tarifesi de açıklandı.

Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sonlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğal gaz uygulaması, bugün itibarıyla sona erdi. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlatılan bu uygulama ile aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gaz bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülüyordu. Ancak, bu destek artık sona erdi.

Mayıs Ayı Doğal Gaz Fiyatları Açıklandı

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, Mayıs ayında doğal gaz fiyatlarında da değişiklikler oldu. Mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarifede de güncellemeler yapıldı.

  • Konut Tüketimi: BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Mayıs ayında uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi.

  • Sanayi Tüketimi: Sanayi aboneleri için kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak tarife güncellendi.

  • Elektrik Üretim Amaçlı Tarife: Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Bu değişikliklerle birlikte, vatandaşlar daha yüksek doğal gaz faturaları ile karşılaşacakları için cebinden daha fazla ödeme yapmak zorunda kalacaklar.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.