Arabası Olan Herkesi İlgilendiriyor! Trafik Sigortası Yeniden Düzenleniyor: Artık Her Ay Yeni Bir Uygulama

Arabası Olan Herkesi İlgilendiriyor! Trafik Sigortası Yeniden Düzenleniyor: Artık Her Ay Yeni Bir Uygulama
 hozathaber.com Muhabiri
Trafik sigortası alanında yeni bir dönem başlıyor. Artık primler, her ay maliyet endeksine göre belirlenecek ve bu endeks, mayıs ayından itibaren sigortalılara yansıtılacak.

Yeni dönemle birlikte trafik sigortasında hasar maliyet endeksi uygulamasına geçildi. Bu uygulama, SEDDK tarafından oluşturulan hasar maliyet endeksine göre primlerin belirlenmesini sağlayacak. Bu aydan itibaren başlayan uygulama ile mayıs ayındaki trafik sigortası fiyat artışı yüzde 3 olarak belirlendi.

Noyan Doğan'dan Değerlendirme: ''Mevcut Durum ve Yeni Uygulama''

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, trafik sigortasındaki mevcut durumu ve yeni uygulamayı kıyaslayarak önemli noktalara dikkat çekti. Doğan'ın değerlendirmesine göre, şimdiye kadar primler devlet tarafından belirleniyordu ancak yeni uygulama ile her ay prim artışları hasar maliyet endeksine göre belirlenecek.

trafik-sigortasi-yeniden-duzenleniyor-artik-her-ay-yeni-bir-uygulama.jpg

Yeni Uygulama Nasıl İşleyecek?

SEDDK, her ay asgari ücret artışı, araç fiyatlarındaki değişim, hasar onarım ve yedek parça fiyatlarındaki değişiklik gibi faktörlere göre bir hasar maliyet endeksi oluşturacak. Bu endekse göre ise sigorta şirketleri trafik sigortası primlerini artırabilecekler. Bu sistem, TÜİK tarafından açıklanan verilere dayanacak.

Mayıs Ayında Yüzde 3'lük Artış

Uygulamanın ilk adımı olarak mayıs ayında trafik sigortası primlerinde yüzde 3'lük bir artış belirlendi. Yani, sigorta şirketleri mayıs ayında yeni endekse göre trafik sigortası primlerini yüzde 3 oranında artırabilecekler.

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.