4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi yarın başlıyor

4. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi yarın başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, akıllı ulaşım sistemlerini yerli ve milli sistemlerle dünya standartlarına taşıdıklarını belirtti.
  1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Zirvesi, 2-4 Mayıs tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu zirve, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesinde, Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUS Türkiye) tarafından düzenleniyor. Açılış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından gerçekleştirilecek. Zirve, ulaşım sistemlerinde geliştirilen projelerin, gelinen son noktanın ve geleceğe dair planlamaların ele alınacağı önemli bir etkinlik olacak.

Bakan Uraloğlu, akıllı ulaşım sistemleriyle amaçlarının kazaları önlemek ve hayatları kurtarmak olduğunu vurguladı. Bu sistemler sayesinde kullanıcılar, araçlar, altyapı ve merkez arasında çok yönlü veri alışverişi yapılarak izleme, ölçme, analiz ve kontrol mekanizmaları oluşturuluyor. Böylece kazaların önlenmesi sağlanıyor. Uraloğlu, ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğü'nde kurulacak olan Ana AUS Merkezi'nde iş zekası ve karar destek sistemi sayesinde, karayollarındaki sensörlerden toplanan bilgilerin anlamlandırılacağını ve stratejik kararların alınmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, başlatılan Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine (K-AUS) Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi kapsamında İstanbul'da K-AUS Test ve Uygulama Koridoru uygulamasının başlatılması hedefleniyor. Bu proje kapsamında sinyalizasyon sistemleri, kamera sistemleri, araç algılayıcı sistemler ve simülasyon yazılımları gibi birçok altyapı kurulacak. Bakan Uraloğlu, İstanbul'a 30 kilometrelik bir akıllı koridor yapılacağını da belirtti. Bu projelerle Türkiye, akıllı ulaşım sistemlerinde dünya standartlarını yakalayacak ve yerli teknolojileri kullanacak.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.