Toprak Kaymasıyla İlgili 6 Kişi Tutuklama Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildi

Toprak Kaymasıyla İlgili 6 Kişi Tutuklama Talebiyle Mahkemeye Sevk Edildi
Maden sahasındaki olayla ilgili 6 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan maden sahası faciası, adli süreçte yeni bir aşamaya girdi. Toprak kaymasıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; İliç'teki maden sahasında meydana gelen toprak kayması olayıyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. Zanlılar, Cumhuriyet Savcılığı'nda verdikleri ifadelerin ardından adli sürece tabi tutuldu. İfadelerinin ardından 6 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken, diğer 2 kişi hakkında ise adli kontrol tedbirleri uygulanması talebiyle hakimliğe başvuruldu. Zanlıların sulh ceza hakimliğindeki işlemleri devam ediyor.

toprak-kaymasiyla-ilgili-6-kisi-tutuklama-talebiyle-mahkemeye-sevk-edildiiii.jpg

Bu gelişme, İliç ve çevresindeki maden sahalarının güvenliği konusunda daha fazla önlemin alınması gerektiğini bir kez daha vurgularken, faciada hayatını kaybedenlerin aileleri ve bölge halkının adalet taleplerini de ön plana çıkarıyor. Facianın etkilerinin azaltılması ve benzeri olayların önlenmesi adına alınacak tedbirlerin önem kazandığı bir süreç yaşanıyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.