PKK Operasyonunda 4 DEM Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Dahil 17 Gözaltı

PKK Operasyonunda 4 DEM Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Dahil 17 Gözaltı
Şanlıurfa'da gerçekleştirilen PKK operasyonunda, aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclis üyesi adayının da bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa'da PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda, aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclis üyesi adayının da bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Bölge Başkanlığı tarafından yapılan operasyonda, örgütün şehir yapılanması mensuplarının yakalanması hedeflendi.

Şüphelilerin iki ayrı grup halinde faaliyet gösterdikleri ve bir grup tarafından güvenlik güçlerine ait noktalarda keşif yapıldığı, diğer grubun ise suikast eylemi hazırlığında olduğu belirlendi. Operasyon kapsamında Suruç ilçesinde bir evde toplantı yaparak rögar kapaklarına el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştirmek amacıyla hazırlık yaptıkları da tespit edildi.

pkk-operasyonu-dem-parti-belediye-meclis-uyesi-adaylari-doktor-ogretmen-17-gozalti.webp

Şafak vakti gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde DEM Parti Suruç Belediye Meclis üyesi adayları ve diğer şüpheliler gözaltına alındı. Operasyon sırasında şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise çeşitli silahlar, cep telefonları, bilgisayarlar ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.