Malatya’da Depremin Izdırabından Yeni Umuda: Kalıcı Konutlar Teslim Ediliyor

Malatya’da Depremin Izdırabından Yeni Umuda: Kalıcı Konutlar Teslim Ediliyor
Depremin Ardından İnşa Edilen Konutlar Hak Sahiplerine Teslim Edildi

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'da yarattığı tahribatın ardından, şehirde yapımı tamamlanan kalıcı deprem konutları, hak sahiplerine teslim edilmek üzere anahtarları sahiplerine verildi.

Anahtar Teslim Törenine Yoğun Katılım

İlke Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekimi ve anahtar teslim törenine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya Milletvekilleri ve birçok kurum müdürü ve depremzedeler katıldı.

Törenin Açılışı ve Konuşmalar

Tören, Mehmet Şentürk'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Vali Ersin Yazıcı'nın açılış konuşmaları ile devam etti. Ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın botuna basarak kura çekimi başladı.

malatyada-depremin-izdirabindan-yeni-umuda-kalici-konutlar-teslim-ediliyor.jpg

Hak Sahiplerine Yönelik Sözler

Yerlikaya, "6 Şubat'ta yaşanan asrın felaketini hep birlikte asrın dayanışması ve birlikteliği ile açtıklarını" ifade ederek, "İşte bugün de bu zorluklardan birini daha aşıyoruz. Malatya'da siz kıymetli kardeşlerimizle birlikte deprem konutlarımızın kura ve anahtar teslim törenini şükürler olsun gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu. Yerlikaya, devamında yapılan çalışmalara değinerek, hedeflerinin yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini teslim etmek olduğunu belirtti.

Anahtarların Teslim Edilmesi ve Duanın Ardından Tören Sonlandı

Bakan Yerlikaya'nın konuşmasının ardından kurada hak sahiplerine anahtarları teslim edildi. Tören, İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın yaptığı duanın ardından sonlandı.

Bu tören, depremin yaralarını sarmak için yürütülen çalışmaların önemli bir adımını oluştururken, halkın umutlarını tazelemiş ve yeni bir başlangıca işaret etmiştir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.